Topolski kotlić okupio tridesetak ekipa

U Mesnoj zajednici Banatska Topola organizovan je 11. Topolski kotlić, manifestacija, koja prema rečima organizatora, svake godine okupi okupi sve više učesnika. Iako su sve skuvane čorbe bile veoma dobre, nijanse su odlučivale, tako da je žiri titula prvaka, pehar i bicikl dodelio Kikinđaninu Draganu Sekulinu:

-Takmičim se godinama i tvrdim da je za dobru riblju čorbu najvažnije da se kuva sa srcem. Riblju čorbu treba voleti i kuvati sa uživanjem.

Među onima koji ovaj događaj ne propuštaju su i gosti iz Rumunije iz mesta Teremija Mare koji su pobratimi sa Banatskom Topolom.

-Pobratimili smo se pre sedam godina i uzajamno posećujemo jedni druge naročito kada su ovakve manifestacije u pitanju. Trudimo se da unapredimo kulturnu saradnju između naša dva mesta – rekao je Kosta Arpad.

Pomoć manifestaciji pružila je i lokalna samouprava.

-Topolski kotlić postaje tradicionalna manifestacija i grad Kikinda uvek će podržati događaje na selima koji okupljaju sve meštane i njihove goste. Drago mi je što vidim veliki broj entuzijasta bez kojih ovakvi događaji ne bi mogli da istraju – dodao je Goran Dumitrov, član Gradskog veća.

-Veliki broj ekipa, njih tridesetak, dovoljno govori o tome koliko je Topolski kotlić važan za naše selo – napomenuo je Nedeljko Cimeša, predsednik MZ Banatska Topola.

Već u sredu u Banatskoj Topoli biće obeležena verska slava sela, a zaštitnica crkve je Velika Gospojina.