Topli obrok u toplom domu

Na konkursu NIS-a “Zajednici , zajedno” odobrena su sredstva Crvenom krstu Kikinda za projekat “Topli obrok u toplom domu”. Cilj je da se starijima od 70 godina, teško obolelim i invalidnim osobama,  korisnicima programa „Narodne kuhinje“ , a čiji su domovi udaljeni više od dva kilometara od distributivnog punkta, obezbedi topli obrok koji će im se dostavljati u njihove domove.Za ovu namenu opredeljeno je milion 662 hiljade dinara.

-Dobijena sredstva utrošena su na kupovinu dostavnog vozila,posuda za transport hrane i troškove goriva – istakla je Aranka Felbab, sekretarka Crvenog krsta.

Projektom je obuhvaćeno 128 korisnika koji tople obroke dobijaju u svojim domovima, 372 osobe koji obroke dobijaju na punktu za distribuciju i 400 korisnika u devet sela koji imaju pravo na lanč pakete.Program su pomogli Centar za socijalni rad i lokalna samouprava.

-Projekat Crvenog krsta nametnuo se kao veoma dobar i od važnosti je za sugrađane koji su u teškom materijalnom položaju. Na ovaj način olakšaće se život svih Kikinđana kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Među korisnicima nove usluge je i tridesetpetogodišnji Stevan Obućinski, koji je oboleo od multiple skleroze. S obzirom na činjenicu da živi sam topli obrok koji mu se svakodnevno dostavlja puno mu znači.