Tokom leta dežura vrtić “Kolibri”


Tokom leta najmlađi sugrađani borave u jednom vrtiću, a ovaj period godine u najvećoj meri iskoristi se za adaptacije i sanacije u objektima Predškolske ustanove. Tokom raspusta dežuran je vrtić “Kolibri”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ove godine na samom početku raspusta imali smo veći broj prijavljene dece za boravak u vrtić tokom leta, tako da je u planu bilo dežurstvo dva objekta. Međutim kada su deca od 1. jula krenula da dolaze videli smo da je dovoljno da radi samo jedan objekat. Trenutno imamo više od stotinu dece koja dolaze svakodnevno – rekla je Milana Oličkov, logoped.

Osim vaspitača i saradnika tu je i dežurna sestra na preventivi, stručni saradnici. Zaposleni u upravnoj zgradi redovno rade, a obroci za mališane svakodnevno se pripremaju u centralnoj kuhinji

-Najviše imamo dece jaslenog uzrasta. Trudimo se da deca budu što više napolju, da ih animiramo i da ne osete da su u drugom vrtiću. Ovo puno znači roditeljima koji su zaposleni i nemaju kome da ostave dete na čuvanje – istakla je naša sagovornica.

I dežuran vrtić prestaće sa radom 16. avgusta kada će u svim objektima biti urađena deratizacija, dezinskecija i dezinfekcija. Svi vrtići, kao i uvek, spremno će dočekati mališane 2. septembra kada počinje nova školska godina.Za narednu školsku godinu u Predškolsku ustanovu “Dragoljub Udicki” upisano je 1.550 dece, a u septembru se očekuje drugi talas upisa u poludnevnom boravku. Najmlađi su raspoređeni u 74 grupe, a jedna celodnevna grupa više otvorena je u vrtiću “Mendo”.