Tibor Kokai iz Mađarske i Goran Lazić iz Kikinde pobednici 36. “Dana ludaja”

Merenje ludaja sa nestrpljenjem su očekivali kako uzgajivači, tako i publika. Iako apsolutni rekordi nisu oboreni još jednom je potvrđeno da su „Dani ludaje“ manifestacija međunoradnog značaja. Prvi put za 36 godina, koliko traje manifestacija, pobednik je iz Mađarske. Do sada su se naši susedi dva puta takmičili i nisu osvajali nagrade. To je uspelu Tiboru Kokaiju koji je odnegovao ludaju tešku 531 kilogram. Tikvu je uzgajao na otvorenom. Pored ove imao je još jednu bundevu koja je bila teška više od 630 kilograma, međutim pre nekoliko dana je pukla tako da nije mogao da je donese.

Najduži plod tikve uzgajio je svetski rekorder Kikiđanin Goran Lazić. Uspeo je da odbrani titulu od prošle godine sa ludajom dugom 331 centimetar.

Pehare, diplome i novčane nagrade uručio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

-Istrajali smo u tome da organizujemo 36. „Dane ludaje“. Pozdravljam sve goste, drage prijatelje koji, siguran sam, uživaju u našem gradu. Za nas, Kikinđane, ova manifestacija je nešto više jer se sređuju kuće i domovi za sve naše drage prijatelje, rođake koji nam dolaze u goste. „Dani ludaje“ su najveći praznik grada Kikinde koji je grad dobrih ljudi – rekao je Nikola Lukač.

Drugo mesto za najtežu tikvu osvojio je Laslo Kesler sa ludajom teškom 491,4 kilogram, a treći je bio Kikinđanin Radovan Zakić sa bundevom od 366 kilograma. Goran Lazić osvojio je i drugu i treću nagradu u najdužim plodovima i to sa ludajama od 308 i 299 centimetara. Prvoplasirani su dobili novčanu nagradu od 100.000, drugoplasirani od 60.000  i trećeplasirani od 40.000 dinara.