“Terri” priznanje “Kulturni koncept”

Priznanje “Kulturni koncept” ustanovljeno prvi put ove godine dodeljeno je kikindskoj “Terri” za posvećen rad u oblasti kulture. Nagradu je Slobodanu Kojiću, direktoru Centra za likovnu i primenjenu umetnost “Terra” uručio ministar kulture i informisanje Vladan Vukosavljević.

 

 

 

 

 

 

-Ministarstvo kulture i informisnja prvi put je ustanovilo ovu nagradu i u prvoj godini dodeljenjivanja konkurencija je najveća. Drago mi je ne samo zbog “Terre” nego i zbog Kikinde – istakao je Slobodan Kojić.

Nagradu je dobilo deset institucija kulture među kojima su: Narodni muzej Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Filmske novosti, Centar za nematerijalno kulturno nasleđe Srbije, Prirodnjački muzej u Svilajncu.

-Nije slučajno što smo dobili ovu nagradu jer “Terra” od samog početka jeste kulturni koncept. Od samog početka svesni smo da “Terra” kroz razne sadržaje treba da bude uvek prisutna i da se razvija – dodao je Kojić.

Koncept “Terre” je jedinstvenost i osnovna baza je simpozijum, potom sledi galerija pa muzej. Na dobrom putu je i stvarnje Akademije “Terra”.U ovoj godini počeće sa radom dokumentacioni centar i suvenirnica.

Kojić je uveren da proizvodnja suvenira može da uposli više stotina ljudi u Kikindi koji će u kućnoj radinosti nadopunjavati kućni budžet.