„Terra Viva – Kunst Fest“ na prostoru Terra Ateljea

Toplo julsko veče na prostoru ateljea Terra, u okviru 36 simpozijuma okupio je sve one, koji vole akustičnu muziku, u neobičnom ambijentu. I ovoga puta su organizatori na sasvim dobrovoljnoj bazi predstavili kvartete, solo muičare, kako iz regiona, tako i iz drugih zemalja. Kako je naveo jedan od organizatora i sam muzičar Aleksandar Lipovan, “Terra Viva art festival” je nastao spajanjem dva slična festivala, koja su organizovana proteklih 5 godina u toku trajanja simpozijuma.

Šteta je ne iskoristiti ovako dobar prostor i za još nešto osim za Simpozijum, koji jeste početak svega, ali veliki broj zainteresobvanih turista biva privučeno i organizovanim muzičkim večerima, rekao je  Igor Grandić, koji takođe potpisuje organizaciju Tarra Viva Festivala.

Veče su osim kikindskog benda” Uh Ah Oh” i Nikole Miloševića iz Zaječara, dobrom svirkom upotpunili i beogradski i balkanski neo soul bend, MARAQYA , zatim Milan Petrović Quartet i Izet Medošević iz Rijeke.

Akustika, kao tema prve večeri nije imala veliki odziv kod kikindske publike, kao što je to bio slučaj ranijih godina. Među zaljubljenike simbioze dve umetničke inpresije, našao se i umetnik iz Rima, koji stvara na Simpozijumu Ilija Šoškić, koji je imao svoj komentar na hepening.

„Terra Viva art festival“ je svojevrstan muzički hepening, okarakterisan kao prepoznatljiv muzički događaj. I ovoga puta, u inspirativnom ambijentu, upotpunjen nastupima umetnika koji autorsku muziku različitih žanrova, izvode na različitim instrumentima. Osim jučerašnjeg muzičkog dešavanja i onog, koji se održava večeras i u četvrtak, 20. jula na programu je koncert klasične muzike Gudačkog kvarteta Panonia iz Zrenjanina.