Teniserka iz Kenije u Kikindi usavršava tenis

Anuk Vandevelde iz Kenije uskoro se vraća u rodnu Afriku, a u Kikindi boravi kako bi usavršila teniske udarce. Kristijan Dore, teniski trener iz Kikinde, koji je nekoliko godina živeo i radio u Keniji, trenirao je devetogodišnju Anuk za koju kaže da je vanserijski talenat za tenis.
-Dve godine se nismo videli, ali smo ostali u kontaktu. Nedavno su me Anukini roditelji pozvali i pitali da li mogu da dođu tako da se saradnja nastavila. Anuk je ovih dana učestvovala na teniskom turniru u Pančevu gde je osvojila treće mesto. U Kikindi imamo odlične uslove za rad, a u Africi nedostaju stručni kadrovi. Sa njenim radom i talentom sigurno će daleko dogurati– istakao je Kristijan Dore, teniski trener.


Porodica Vandevelde prvi put je u Srbiji, a Anuk je posebno zadovoljna činjenicom da igra na šljaci na kojoj je nekada trenirala Ana Ivanović , njen idol jer se u šali predstavlja kao Anuk Ivanović.
-Svi teniseri sa kojima igram u Kikindi su ljubazni i prijateljski raspoloženi. Kikinda je jako lep grad i ovde je divno. Želja mi je da osvojim Australijan open. Uskoro putujem kući, ali jedva čekam da se ponovo vratim u Kikindu – rekla nam je Anuk Vandevelde.


Mlada Kenijka tenis je počela da trenira sa dve, a prvi turnir osvojila je sa šest godina.
-ATF ima kamp u Najrobiju gde Anuk trenira, a ima i trenera. Ipak najviše joj se dopada da radi sa nama jer mnogo više nauči pošto je tenis razvijeniji u Evropi nego u Africi. Anuk je već u juniorskom timu Kenije i timu ATF za Afriku, a pozvana je sledećeg meseca da igra na turniru u Mozambiku – dodao je Dore.
Kristijan Dore kaže da će se saradnja nastaviti i da će svo iskustvo koje ima preneti Anuk. Za mladu mladu teniserku kaže da će biti uspešna i da će svi čuti za nju za nekoliko godina.