Tehničkoj školi 1,1 milion dinara za rasvetu

Tehnička škola u Kikindi prošle nedelje dobila je sredstva za dva projekta na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Novac
u iznosu od milion i 106 hiljada dinara biće utrošen za zamenu rasvete.
-Na jednom projektu dobili smo sredstva za zamenu rasvete u sali za fizičko vaspitanje, a drugi se odnosi za zamenu rasvete u šest učionica za šta je odobreno 400.000 dinara. Osvetljenost učionica je od 30 do 70 luksa po klupi i ispred table, a standardi propisuju osvetljenost od 250 do 400 luksa – istakla je Milanka Halilović, v.d. direktorica Tehničke škole.


Za dva počinje nove školska godina i sve je spremno za dolazak đaka.
-U toku školske godine stigla je oprema za izvođenje nastave za učenike na obrazovnom profilu elektrotehničar telekomunikacija. U narednom periodu nastavićemo sa nabavkom učila za ovaj smer. Postavljena je i panik rasveta, kao i video nadzor u dvorištu i ispred školske zgrade – kaže Milanka Halilović.


U narednom periodu Tehnička i Srednja stručna škola “Miloš Crnjanski” će konkurisati za novac neophodan za uređenje zajedničkog dvorišta.
-Od Pokrajinskog sekretarijata tokom školske godine dobili smo 200.000 dinara za uređenje tehničke dokumentacije za rekonstrukciju dvorišta. Prostor zajednički koriste učenici Tehničke i Srednje stručne škole “Miloš Crnjanski”, kao i studenti Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača. Dobijen novac nije dovoljan, ali nadam se ćemo u saradnji sa lokalnom samoupravom uspeti da završimo dokumentaciju – dodaje naša sagovornica.
Dvorište će imati dva sportska terena jedan za košarku i odbojku, a jedan za fudbal i rukomet, atletsku i pešačke staze, kao i druge sadržaje. Pažnja će biti usmerena i na poboljšanje energetske efikasnosti zamenom prozora. Ovu školu pohađaće 678 učenika od kojih je 197 prvaka.