“Tango attendite” za studenta

Kikinda ima mlade umetnike, koji vole svoj grad i ljude u njemu. Dokaz toj tvrdnji je čertverac, koji je nakon osmišljene, uvežbane i odigrane baletsko scenske predstave “Tango attendite” prikopljen novac od prodaja ulaznica opredelio za pomoć jednoj kikindskoj porodici. Na ovaj način su studenti pomogli studentu.

Dobrim idejama, koje uspešno sprovode u delo, ova ekipa mladih ljudi na pravi način svoj talenat usmerava za realizaciju humaniih dela. Ovoga puta je mladost pomogla mladosti. Naime i sami u studentskim vodama, umetnički četverac Danilo Stankić, Sofija Udicki i Anja Popadić, baletski umetnici i glumac i reditelj Stefan Ostojić realizacijom osmišljenog baletskog komada “Tango attendite”pomogli su da porodica Dragan lakše podnese teret studiranja najmlađeg člana Vanje, koji je na završnoj godini Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

-Jako mi je drago što smo uspeli da izađemo sa ovim projektom i da ga realizujemo. Na ovaj način smo pokazali Kikindi da postoji svest o  problemima. Ja se nadam da će biti još ovakvih koncerata i to ne samo od nas i da ćemo uspeti da motivišemo druge da ovako nešto osmisle, a ujedno i da drugima pomognu,  naveo je Stankić.

 

Nakon povrede na radu, glava porodice Milenko Dragan je otišao u prevremenu invalidsku pernziju, što je umanjilo kućni budžet. Ipak, sin Vanja uspešno grabi kroz život i sa visokim ocenama na fakultetu ostaje već četvrtu godinu na budžetu, što znači dosta porodici da istraje u nameri da im sin dobije zasluženu diplomu akademskog građanina. Lep gest će pomoći da reše bar neku od nagomilanih obaveza:

-Zahvalio bih se Danilu i celoj njihovoj akciji, a i Centru za socijalni rad. Radio sam u Tozi Marković, kao bravar. Bio sam tehnološki višak. Sada sam u 50% u invalidskoj penziji.

 

U statističkim podacima Centra za socijalni rad ovakvih primera je dosta, ali su baš ovoga puta se rukovodili sugestijom mladih umetnika da porodica bude potpuna i da se na ovaj način pomogne baš mlađem članu porodice.

 

Ono što daje poseban pečat celoj ovoj priči svakako je samopregor i trud ovih mladih ljudi, koji koriste svoj talenat kako bi pomogli drugima. Ovoga puta su, svesni koliko ume da bude težak i skup studentski život, pošto je većina baš u tim vodama, rešili da daju podršku mladosti. Kako je Stankić obećao, iako su svi angažovani na uređivanju ličnih životnih puteva, svakako će jedan od  puteva uvek da ih vraća ka rodnome gradu.