Talenat mladih Kikinđana briljirao na Republičkoj smotri talenata u Beogradu

Kikindski đaci, uz stručnu mentorsku podršku i ove godine su osvojili zapažene rezultate na Republičkoj smotri talenata, koja je održana u Beogradu.

Kikinda je osnivanjem Centra za talente postala regionalno mesto za usavršavanje nadarenih učenika iz severnog Banata. Dokaz toj tvrdnji su i ovogodišnji, kako je rekao koordinator centra Srđan Srdić, izvanredni rezultati postignuti na Republičkoj smotri talenata, koja je održana u Beogradu.

Staša Vukobrat je učenica osmog razreda, a svoj talenat je dokazala u polju hemije, gde je briljirala, osvojivši maksimalnih 100 poena.

 

Učenik druge godine Gimnazije Dušan Vasiljev, Milan Stepanov, uspeo je da napiše najbolji rad iz istorije. Kako kaže, dobro će mu doći to što je ostvario visok plasman.

Veliko znanje iz književnosti pokazala je Dunja Duvnjak, maturantkinja Gimnazije potvrdivši prošlogodišnji uspeh.

 

Predstavljanje mladih talenata je trebalo da bude organizovano u dvorištu biblioteke, ali je vreme osujetilo lep plan organizatora, koji su ceo događaj prebacili u podosta skučen prostor dečjeg odeljenja Narodne biblioteke, što nije umanjilo značaj i priznanje mladih talentovanih Kikinđana. Inače, poznato je da se talenti otkrivaju do pete godine, kada je i najlakše detektovati da li dete ima afiniteta za matematiku, muziku, ili recimo sport. To je  lako ustanoviti, jer dete baš tada usmerava svoju pažnju na određene sfere interesovanja, što je već pola pređenog puta, zbog čega se u pomenutom Centru poseban akcenat stavlja na decu u osnovnim školama.