Takmičenje u kuvanju paprikaša na vojvođanski način

Očuvanje tradicionalnih jela od zaborava osnovni je motiv članova udruženja “Banatski kulinari” da se prihvate organizacije takmičenja u kuvanju pilećeg paprikaša na vojvođanski način. Njihovom pozivu da kuvaju na Starom jezeru rado su se odazvali kako veterani u kuvanju, tako i oni koji su se pvi put takmičili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U redovima “Banatskih kulinara” ima vrsnih kuvara, a najnovije priznanje osvojili su nedavno na gastro festivalu u Ljuboviji.

-Kupili smo piliće i rešili da okupimo poštovaoce dobrog ukusa. Ranije smo imali takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša, ali je odziv bio slab. Svima je mnogo bliži pileći paprikaš koji se rado sprema u svim domaćinstvima – istakao je Radomir Hrkalović iz Udruženja “Banatski kulinari”.

Dragan Terzin, međunarodni sudija pojasnio je šta se ocenjivalo:

-Ocenjivali smo kžvalitet hrane. Paprikaš se kuva bez mnogo začina i aditiva. Potrebni su pileće meso, krompir , luk, slatka paprika i na kraju knedle.

Pored ekipa sa teritorije grada Kikinde na takmičenju su učestvovali gosti iz Pančeva, Zrenjanina, Novog Bečeja, Žitišta i Međe.