Svečano otvoreni novi pogoni “Grindexa” u nekadašnjoj Livnici

Svečano otvoreni novi pogoni “Grindexa” u nekadašnjoj Livnici

U prisustvu predstavnika Grada Kikinde, Pokrajinske Vlade, zaposlenih svečano su otvorena nekadašanja dva pogona Livnice “Cimos”, koja su u vlasništvu kikindske firme “Grindex”. U investiciju je uloženo dva miliona evra ,a u dva pogona zaposleno je 50 radnika. Kuopoprodajni ugovor između Livnce “Cimos” i kikindske firme “Grindex” za Nodularni liv i Pogon brusilica potpisan je 20. maja, nakon čega ih je bilo neophodno osposobiti za rad.
Jovan Bulatović, direktor firme “Grindex” je pohvalio saradnju sa lokalnom saomupravom i pokrajinskom administracijom jer je neophodna dokumentacija stizala i brže nego što se očekivalo.

grindex-sajt
Gradonačlenik Pavle Markov istakao je da je za grad veoma značajno što su dva pogona bivše Livnice ponovo otvorena, kao i to što je kupac iz Kikinde koji je na ličnom primeru pokazao na koji način se može ulagati u grad.Prvi čovek grada napomenuo je da će gradska uprava i u narednom periodu biti fokusirana na to da se stvore što bolji uslovi za dovođenje investitora koji će pomoći u rešavanju smanjenja broja nezaposlenih.
Kada je u pitanju odlaganje otpada pomoć je stigla od Pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimira Galića, koji je rođen u Kikindi. Galić napominje da je važno da sva administracija bude u službi građana i dodaje da mu je drago što je deo nekadašnje Livnice ponovo otvoren.