Svečano otvorena Turistička organizacija grada Kikinde

Nakon što je Turistička organizacija grada Kikinde na poslednjem skupštinskom zasedanju uvrštena u budžet grada pravno-formalno su se stekli uslovi da počne sa radom. Planovi ove organizacije su ambiciozni, a osnovni cilj je promocija našeg grada kao turističke destinicije uz slogan „Kikinda grad dobrih ljudi“, rekao je prilikom obilaska prostorija gradonačelnik Nikola Lukač.

-Zaokružili smo priču oko Turističke organizacije na sednici Skupštine grada kada je ova organizacija dobilla i svoj budžet, ali i aposolutno poverenje grada da će turističke potencijale Kikinde znati i umeti da promoviše na najbolji način. Promocija naše sredine i manifestacija po kojima smo poznati putem ove organizacije i saradnja sa drugim turističkim organizacijama doprineće da gosti koji dolaze u Kikindu još bolje upoznaju naš grad. Imamo „Dane ludaje“, Kiku, sovu, Suvaču, Terru, 22. najlepšu ulicu na svetu, SC „Jezero“, Staro jezero i još puno toga. Slogan „Kikinda grad dobrih ljudi“ privući će pažnju svih koji nisu do sada bili u našem gradu, a sve koji su nas posetili privući će da dođu opet – istakao je Nikola Lukač.

V.d. direktorica Turističke organizacije Jasmina Milankov dodala je da turizam u našem gradu postoji dugo i da će ova organizacija nastaviti sa svim dobrim i kvalitetnim projektima koji su započeti i uvesti nove.

-U toku je izrada sajta koji će biti gotov za nekoliko dana i kroz njega ćemo aktivirati turističku ponudu grada koju ćemo u štampanoj formi sa kor kodovima proslediti svim ugostiteljskim objektima i svima koji drže smeštaj. Uz jednostavno skeniranje kor koda telefonom svi gosti našeg grada, ali i njihovi domaćini moći će da dobiju osnovne podatke o turističkoj ponudi Kikinde i da im to bude vodič – rekla je Jasmina Milankov.

U planu su i razgovori sa turističkim agencijama koje će moći da ponude Kikindu za višednevni izlet. Turistička organizacija pružiće svaku podršku agencijama kako bi se Kikinda našla na turističkoj mapi.