Svečani prijem zvanica ovodišnjih Dana ludaje

Dani ludaje za svoje 33 godine postojanja uspevaju da svake godine obaraju rekorde, ne samo u težini ludaja već po broju gostiju i svojom prepoznatljivošću u širem regionu. Kako se na svečanom koktelu priređenom u gradskoj kući moglo čuti, ova, najbolja manifestacija u Srbiji dovedena je do nivoa da bude najbolja u regionu i to nije slučajno.

– Uloženo je dosta truda u svemu tome, mnogo ljudi je angažovano u ovoj našoj priči i vide se rezultati. Paralelno sa tim naše zadovoljstvo je posebno što možemo da potvrdimo da svi oni planovi koje smo imali, a moram da vas podsetim da su oni bili veoma ambiciozni, čak i pod nekom sumnjom da li ćemo uspeti, da apsolutno idu u skladu sa svojim rokovima, da završavamo i one ne samo srednjeročne planove već rešavamo i one velike nagomilane probleme stare i po trideset i nešto godina. Sve to govori da se Kikinda probudila, da je pronašla svoj put i da sada prosto sledi jedna lančana ekonomska reakcija kojoj nadam se nema kraja, istakao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Markov dodaje da se ovogodišnja manifestacija može proslaviti i kao praznik svega što je urađeno i postignuto u tekućoj godini. Gosti našeg grada podelili su sa nama svoje oduševljenje.

-Prvi put smo u Kikindi, grad nas je odmah fascinirao. Kikinda je lepa i vlada prijateljska atmosfera. Što se samog događaja tiče mislim da je odlična ideja napraviti u gradu manifestaciju po prepoznatljivom simbolu, rekao je za TV Rubin Igor Hoprjačkov, ataše za informisanje Ambasade Rusije.

– Mislim da je resurs koji Kikinda ima u pogledu turizma jako velik i da će Kikinda svoje planove ostvariti i velikim korakom napredovati. Kao što znate, ova manifestacija je prošle godine predstavljena u Budimpešti na „Danima Srbije i Vojvodine“ i izazvala je veliko interesovanje. Da ne pričam koliko imate posetilaca iz Rumunije zbog blizine granice. Saradnja institucija AP Vojvodine i lokalnog rukovostva mislim da je odlična, da je rukovodstvo Grada Kikinde vrlo inventivno, da je mnogo urađeno ne samo po pitanju turizma nego i na porastu zapošljavanja, istakla je Snežana Sedlar, potrpedsednica Skupštine AP Vojvodine.

Veoma sam radostan što prisustvujem ovom festivalu tradicije i što je velik broj Rumuna posetio Dane ludaje, istakao je Dan Djakonu, zamenik gradonačelnika Temišvara.

Naš grad posetili su predstavnici republike i pokrajine kao i delegacije iz bratskih gradova Žiline u Sloveniji, Silistre u bugarskoj i mnogi drugi. Sigurno je da svi o ovoj manifestaciji, dobrim kikindskim domaćinima, hrani, odnosno Kikindi uopšte sa sobom ponesu lepe uspomene i da se rado vrate u naš grad.