Sve manji broj izlagača na Mini sajmu unikatnih rukotvorina

I ove goduine u okviru letnjeg programa Kulturnog centra, svakog drugog petka organizuje  se Mini sajam unikatnih  rukotvorina. Kako objašnjavaju proizvođači, sve je slabiji odziv izlagača, ali i sugrađani se sve ređe obilaze tezge.

Ni lepo vreme, kao ni atraktivno mesto u samom centru ove godine ne ide na ruku učesnicima i izlagačima na Sajmu unikatnih rukotvorina, te se broj posetilaca iz nedelje u nedelju smanjuje. Ono što brine je podatak da i izlagači takođe posustaju, pa ovoga petka beležimo svega četiri  tezge  sa izloženom robom. Eržebet Milošev od prve godine organizacije sajma učestvuje u ime kluba Gerontološkog centra:

-Kad god se nešto deševa, mi smo aktivni. Organizacija je dobra, korektna. Samo, slabo se odazivaju. Nešto ni ne ide, malo nas ima. Ranije su dolazili sa garderobom, rukotvorinama, raznim đakonijama. Sad jedni isti, svega četiri do pet tezgi i to je to.

Ideja je da uz druženje i odličnu atmosferu učesnici sajma predstave građanima Kikinde svoj talenat i umeće. Na štandovima ispred Kulturnog centra, zainteresovani Kikinđani mogu svakog drugog petka da pogledaju, ali i kupe nakit i  predmete za domaćinstvo ručne izrade.

Sajam unikatnih rukotvorina pokrenut je  2013. godine i kao takav predstavlja priliku za razmenu ideja i iskustava, ali i mogućnost za sklapanje novih poslova, što se tiče izlagača, a za posetioce mogućnost kupovine originalnih predmeta.