Sve je spremno za veliki povratak pred kikindske mališane: U „Lanetu“ uzbuđeni zbog premijere

Nakon gotovo pola godine jedini dečiji teatar u gradu ponovo počinje da radi. Kako to obično bude posle dugih pauza, glumci se pred publiku vraćaju „na velika vrata“, koja i ovoga puta vode u svet avanture i zabave:

-U pitanju je „Knjiga o džungli“. Svi jedva čekamo. Premijera je u nedelju 17. juna u 17 sati. Tekst i režiju je radila Gordana Rauški. U predstavi igra petoro glumaca, a komad je lutkarsko-dramskog karaktera. Mislim da će svi naši mali/veliki posetioci biti oduševljenji lutkama. Uvek smo se trudili da imamo lepe lutke, a ovoga puta smo, čini mi se, uspeli da nadmašimo sami sebe, kaže Aleksandar Maletin iz Pozorištanca „Lane“.

Ovu predstavu su prvo videli svi pačnevački predškolci i osnovci, a potom i mali Vrščani. Reakcije publike bile su samo pozitivne:

-Imamo sjajne kritike vaspitača, pedagoga i dece. Istakli su da desetak godina nisu gledali bolju predstavu. Na publici je da proceni da li je to tačno ili nije.

Kako kaže Maletin, glumci su kao deca i često se zaigraju tokom rada. Tako je bilo i ovoga puta. Iako predstava ima intenzivnu dinamiku, to im nije teško palo:

-Stalno se pitamo iza scene da li trajemo previše kratko, jer nam brzo dođe kraj, a mi još puno toga treba da ispričamo. Mnogo improvizujemo u predstavi. Tekst je takav da ostavlja mnogo prostora za igru.

Na pitanje da li su se uželeli kikindske publike naš sagovornik iskreno odgovara:

-Jako! Mi jedva čekamo. Nisu svi radovi gotovi. Biće tu još sitnih popravki. Pitali su nas da li želimo da se prvo sve završi, pa da onda zaigramo, ali mi smo rekli „Ne, mi otvaramo!“. Odredili smo i datum i uz veliko želju da igramo. Kostimi su spremni, opeglani i sve je već sređeno. Možemo komotno sutra da izađemo na scenu. Dok nam dođe ta nedjelja, čini mi se da ćemo izgoreti.

A nakon nedelje „Lane“ se vraća svojim uobičajenim repertoarom od 40ak predstava. Radi se i na novim premijerama, ali o njima je još uvek rano govoriti. Predstave će se prvo izvoditi od 17 sati, a kada nam leto i zvanično dođe s tropskim temperaturama početak će biti pomeren za 19 sati, kada će iz sale izaći na svima omiljenu letnju scenu.