Sutra šesta sednica Skupštine grada

Predsednik Skupštine grada Kikinde Mladen Bogdan zakazao je za petak u 10 sati sednicu Skupštine grada sa 38 tačaka dnevnog reda. Zbog zdravstveno-bezbednosnih razloga sednica neće biti održana u svečanoj sali Gradske kuće, nego u hali SC „Jezero“. Između ostalog odbornici će razmatrati izveštaje o radu i poslovanju za prošlu godinu i to: Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke „Jovan Popović“, Narodnog pozorišta, Istorijskog arhiva, Kulturnog centra, „Terre“, Centra za stručno usavršavanje, Gerontološkog centra, Doma zdravlja, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, SC „Jezero“.

Pod lupom odbornika biće i izveštaji o poslovanju za 2019. godine svih devet seoskih mesnih zajednica, utvrđivanje odluke o prosečnim cenama kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti po gradskim zonama, kao i izmena odluke o taksi prevozu putnika tako da će minimalna cena vožnje umesto 160 biti 180 dinara.

Biće doneto i rešenje o prestanku odborničkog mandata Branki Ratić iz SNS-a koja je podnela ostavku. Mandat će biti dodeljen Željku Reljinu, takođe iz ove stranke. Zbog isteka mandata pojedinih članova u školskim odborima razrešiće se stari i imenovati novi članovi.