Sutra finale 33. Gusanijade

Posle dvoipomesečnih nadmetanja 120 gusana na mokrinskim sokacima sutra će biti održano finale 33. Svetskog prvenstva u nadmetanja guskova.

 

 

 

 

 

U ligi seniora boriće se dvostruki nosilac titule svetskog prvaka Margitares, vlasnika Milorada Ristića i Cezar Aleksandra Maluckova. U ligi dvogodišnjaka za titulu kralj pernatog harema nadmeću se Srećko Milana Kljajića i Arpad Željka Radakovića. U ligi mladih na megdan će pernati ljubimci Nikole Krišana i Vujadina Miščevića. Od 10 do 11 sati i 30 minuta održaće se šest revijalnih nadmetanja. Od 12 počinju finala mladića i dvogodaca, dok je za 12 i 30 časova planirano veliko finale. Ovo je jedinstvena prilika da se gostima predstavi najlepše jato, najstariji i najteži gusak i guska.

Borbe gusana su sasvim redovna pojava kod belih gladijatora u njihovom svakodnevnom životu i to takmičenje je prilika da pobednik zaradi naklonost i simpatije ženskog dela populacije. Svakog gusana prati jato gusaka od kojih je jedna omiljena.

Jedinstveno u svetu takmičenje ujedno je način da se promoviše guščarstvo. Ovo takmičenje, koje se održava od 1986. godine zvanično je registrovano kod UNESKA.

Program počinje sutra u 10 sati u ulici Vase Stajića 83.