Sutra finale 31. Gusanijade

Posle dvomesečnih nadmetanja u kojima je učestvovalo 108 gusana iz Mokrina, sutra će biti održano dugo očekivano finale Gusanijade. Borbe belih gladijatora, nastale u okviru zimske dokolice, za 31 godinu održavanja postale su popularne ne samo u Mokrinu u Kikindi, nego i šire.

-Ovogodišnje nadmetanje bilo je na nivou prethodnih godina, ako ne i bolje bar što se tiče kvaliteta samog takmičenja– istakao je Živica Terzić, predsednik Udruženja “Belo pero”.

Šest gusana u tri kategorije: jednogodišnjaci, dvogodišnjaci i seniori učestvovaće u finalu. Osim dobre kondicije i kako guščari kažu vođenja “sportskog života” za pobedu su umnogome zaslužne ženke koje ih bodre.

 

Rekordna borba bila je 2015. godine kada je gusan Makoto Nagano pobedio Lekija.

-Sad je opet Makoto Nagano učestvovao u borbi i ponovio je rekord od pre dve godine, ali je izgubio od finaliste, gusana Rodac u meču koji je trajao 19 minuta i 53 sekunde – rekao je Terzić.

Sutrašnji program počinje u 9 sati i 30 minuta okupljanjem gostiju u ulici Vase Stajića, u blizini Sportske hale. U 10 sati je šest revijalnih nadmetanja, za 12 je zakazano finale mladića i dvogodaca, dok je veliko finale u 12 sati i 30 minuta.