Sugrađanin Kristijan Hancik jedan od najboljih sportista u državi

Kikinđaninu Kristijanu Hanciku u svečanoj sali Skupštine grada Beograda uručena je plaketa za jednog od najuspešnijih sportista sa invalididtetom. Naš sugrađanin član je paratekvondo reprezentacije Srbije.

-Priznanje se odnosi na dobar uspeh koji sam postigao na Evropskom prvenstvu u paratekvondu gde sam osvojio 9. mesto. Takmičenje je održano u Plovdivu u Bugarskoj, a ja moja kategorija je olimpijska – istakao je Kristijan Hancik.

Dugogodišnji karatista počeo je da se bavi paratekvondom na nagovor trenera reprezentacije Srbije Aleksandra Golovića.

-Na takmičenju održanom 2016. godine u Sokobanji bio sam prvi u katama. To takmičenje bilo je presudno da me selektor pozove da postanem član paratekvondo reprezentacije – rekao je Hancik.

Treninzi se odvijaju u Beogradu jer u Kikindi ne postoji tekvondo klub.

-Treninzi su naporni i intezivni, ali da bi se ostvario uspeh ne može drugačije. Ima nas dosta boraca u ovoj paradiscplini – dodaje naš sagovornik.

Paratekvondo reprezantaciju i ove godine očekuje Evropsko prvenstvo koje će najverovatnije biti održano u Italiji. Paraolimpijada se održava 2020.godine, ali naš sagovornik kaže da neće imati dovoljno vremena da ispuni normu. Očekuje da učestvuje na ovom prestižnom takmičenju 2024. godine, a domaćin paraolimpijade biće Pariz.