Stručnim skupom obeležili deveti rođendan

Centar za stručno usavršavanje osnovan je 2009. godine, kao ustanova regionalnog karaktera, prva ovog tipa u Vojvodini. Cilj je stručno usavršavanje prvenstveno zaposlenih u obrazovanju, ali i drugih kojima je to potrebno. Na stručnom skupu povodom devet godina rada posvećenom novinama u obrazovanju prisustvovao je i Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih.

 

 

 

 

 

-Razgovarali smo pregovorima sa sindikatima i svemu vezanom za platne razreda. Direktore je interesovao pravilnik o finansiranju koji je promenjen od ove godine odnosno da li će i koliko sredstava biti za pojedina zanimanja. Predvideli smo veći broj bibliotekara, psihologa i pedagoga u školama – rekao Pajić.

Tema koja je interesovala prisutne je i buduća mreža škola.

-Male sredine će proći isto kao i velike. Trudili smo se da u kriterijumima predvidimo i osobenosti malih sredina. Radi se na ukrupnjavanju obrazovnih ustanova – dodao je Aleksandar Pajić.

Bosiljka Srdić zamenica gradonačelnika istakla je da su lokalne samouprave u obavezi da do 19. marta sledeće godine donesu dokument o mreži škola. Dodala je da su sve promene koje su donose u obrazovanju važne.

-Mi imamo određen nacrt i predlog mreže škola koji će proći kroz javnu raspravu.Smatram da će u velikoj meri unaprediti rad škola – istakla je Bosiljka Srdić.

Kikindski Centar za srtručno usavršavanje i u narednim godinama ima ambiciozne planove.

-Težićemo da još više poboljšamo svoj rad i da pomognemo školama u stručnom usavršvanju – kazao je Dejan Karanović, direktor CSU.

Osim kikindskih, stručnom skupu prisustvovalo je petoro direktora iz Kosovske Mitrovice koji su gosti centra.