Streljačku družinu Kikinde pojačao reprezentativac Duško Petrov

Proteklog vikenda članovi Streljačke družine Kikinda postigli su izuzetan uspeh. I ženska i muška ekipa  je osvojila prvo mesto u kategoriji pištolj a taj rezultat je otvorio mogućnost da budu i prvaci države ekipno. Za članove ovog tima danas je upriličen prijem kod gradonačelnika Nikole Lukača.

Duško Petrov, sugrađanin koji je postigao vrhunske rezultate u streljaštvu ponovo brani boje našeg grada. Na inicijativu gradonačelnika vratio se u Kikindu I nastupa za Streljačku družinu Kikinde.

Želim da se zahvalim gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem bez koga sigurno ne bi došlo do ovog poteza da se vratim u Kikindu iako sam imao već godinama unazad nameru I želju da se vratim, sad su se konačno sklopile kockice, I tu sam sada u svom matičnom klubu. Što se tiče mojih prethodnih sezona mogu da kažem slobodno da su bile veoma uspešne. Imam sve svetske medalje i evropske osim Olimpijade koja mi je veliki san. Ove godine sam imao tu šansu međutim zbog svetske situacije sa korona virusom sve je odloženo za sledeću godinu tako da imamo malo više vremena da se spremimo za to, kaže Duško Petrov, reprezetnativac i državni rekorder a sada član “Streljačke družine Kikinda“.

Veliko mi je zadovoljstvo što se njegova porodica pre nekoliko godina odlučila da ostane, da se vrati, da počne porodični posao, a mi smo kao grad sporta počastvovani zato što je odlučio nastavi svoju karijeru I da nastupa za svoj grad, kaže Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Pored Petrova, Kikinda može da računa i na mlade nade koje će zasigurno uz ovakav uzor imati sjajne rezultate I ubuduće. Već sada postižu zavidne uspehe. Jedan od njih je I petnaestogodišnji Dimitrije Stefanović.

Trenutno sam postigao prvo mesto na državnom takmičenju u kategoriji pionira. Cilj mi je da proširim svoje znanje, da osvajam veće medalje na stranim takmičenjima, evropskom, možda svetskom za par godina. Uzor mi je Duško, on je fenomenalan strelac- Želeo bih postići rezultat kao on, možda čak i veći samo iz standardne vazdušne puške, kaže Dimitrije Stefanović, član “Streljačke družine Kikinda“.

Pred streljačkom družinom su još dva kola Kupa Srbije a ako se uspeh ponovi realno je očekivati i dva zlata na državnom prvenstvu.