Streličarski klub „Kentaur” organizovao prvo otvoreno 3D takmičenje u Kikindi

Prostor nekadašnje kasarne ugostio je streličare iz cele Srbije, koji su bili učesnici otvorenog 3D takmičenja u Kikindi.

Bio je ovo prvi put da klub „Kentaur“ organizuje ovakvu vrstu takmičenja:

-Po kalendaru Streličarskog saveza Srbije bili smo u obavezi da organizujemo takmičenje na 3d otvorenom. U pitanju je imitacija lova. Mete su od polifona veličine životinja. Imamo 14 meta na 14 lokacija. Delegati i sudije su obišli sa mnom mete i izuzetno su zadovoljni organizacijom, posebno stazama. Ovo je za nas veliki uspeh, jer smo uspeli da u periodu kada su godišnji odmori privučemo 60ak takmičara iz cele Srbije, objašnjava direktor takmičenja Jovo Vukmirović.

Streličari različitih generacija u Kikindi su dali svoj maksimum, a evo kako ocenjuju uslove takmičenja:

-Prvi put dolazimo u Kikindu, a ovo je njihovo prvo takmičenje. Teren je odličan, baš kao i klopa. Poznajemo domaćine, jer sa njima non-stop učestvujemo na različitim takmičenjima. Nadam se da su svi gađali zlato, istakao je Slobodan Vujinović iz SK „NS 2002“.

Podršku sportskom događaju dala je i lokalna samouprava, a član Gradskog veća Miodrag Bulajić istakao je da Kikinda može da bude ponosna, jer je uspela da organizuje ovako kompleksnu manifestaciju:

Ono ima svoje specifičnosti, jer se gađaju modeli životinja i možemo da vidimo makete veličine zeca i fazana to tigra, medveda i jelena. Ovakvo takmičenje ima novu dimenziju i unosi dozu neizvesnosti, što ga čini interesantnim i za takmičare i za ljubitelje ovog sporta. Mi kao grad smo dodelili ovaj prostor da bi članovi SK „Kentaur“ mogli vredno da treniraju, vežbaju i održavaju ovakva takmičenja. Zato ne treba da brine za budućnost, jer u svojim redovima ima mlade i talentovane takmičare, ali i mogućnost da postiže dobre rezultate.

To su članovi „Kentaura“ pokazali na domaćem terenu, jer su osvojili pet medalja. Stariji pioniri Kristijan Olah i Daniel Mikan, senior Vladimir Mehić i veteranka Kristijana Kukić osvojili su zlatna odličja, dok je senior Branislav Francuski izborio bronzu.