Stoprocentno se ostvaruju gradski planovi za rekonstrukciju putne mreže

Uveliko je u toku građevinska sezona. Za niskogradnju, odnosno sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica, iz budžeta grada izdvojeno je 115 miliona dinara, mada to nije sve, jer je velik broj ovogodišnjih projekata sa dodatnim novcem, u ne malim iznosima, sufinansiran od strane viših organa vlasti, pokrajine i republike.

Ovogodišnji gradski planovi za rekonstrukciju putne mreže se izvršavaju sa stoprocentnom realizacijom. Kada se govori o investicionom ulaganju a ne o sanaciji udarnih rupa, nedavno su završeni radovi na asfaltiranju ulaza u grad, tačnije od novog kružnog toka do Partizanske ulice, čime je komplento završen magistralni put M24 u delu koji pripada teritoriji našeg grada.

Pre dva dana zabeležili smo i završetak radova na sanaciji ulice Save Tekelije i to od nedakašnje 4 mesne zajednice Lidije Aldan pa do Stevana Sremca. U ovom delu ulice obavljeno je presvačenje aslaftom i postavljene su bankine. Radovi na putnoj infrastrukturi nastavlju se ovih dana u Novim Kozarcima gde je pored kompletne sanacije ulice Kralja Petra I koja povezuje Kozarce sa Ruskim selom i najfrekventnija je ulica u selu, sada na redu uređenje ulice Generala Drapšina i Krajiške.

U Kikindi, Jugovićeva i Srbobranska dobiće do graja godine novo ruho. Na jesen se očekuje početak rekostrukcije Srbobranske. Ovaj posao vredan je 40 miliona dinara od čega 60 odsto finansira grad Kikinda a ostatak Ministarstvo privrede. Planirano je presvačenje asfalta i uređenje kišne kanalizacije. Do kraja godine počeće i radovi u Jugovićevoj ulici gde se takođe presvači asfalt i uređuje kišna kanalizacija u delovima gde je to neophodno uraditi. Ovogodišnjim obimnim radovima na putnoj infratrukturi ispunjavaju se celokupni planovi grada koji se tiču niskogranje i to po prioritetima. Time će saobraćajnice koje su bile u lošem stanju u značajnoj meri biti sanirane i samim tim će se povećati bezbednost putnika.