Stonoteniseri “Galadske”, ohrabreni uspehom u prvom kolu, pripremaju se za nastavak sezone

Kikindska „Galadska“ počela je sezonu pobedom protiv „Vojvodine“ iz Novog Sada. Ovakav start prvenstva bio je pomalo iznenađujuć, budući da su u protekloj sezoni dva puta bili poraženi u mečevima protiv Novosađana.

Ova pobeda predstavlja iznenađenje prvog kola Prve lige Srbije i izvesno je da će omogućiti opstanak Kikinđanima u ovom rangu. Ipak, prvenstvo je tek počelo i „Galadska“ se sada sprema za duele protiv jakih ekipa, a prva je niška „Medijana“:

-U Nišu ćemo verovatno igrati dva meča, kako bismo smanjili troškove. Protiv „Medijane“ će biti teška utakmica, u kojoj mi možemo pobediti, dok je meč sa „Železničarom“ veoma neizvesan, jer je on najjača ekipa u ligi. Ako ništa drugo, odigraćemo par dobrih mečeva i očekujemo jednu pobedu i jedan poraz, objašnjava trener u klubu „Galadska“.

U klubu su posebno ponosni što i mlađe generacije postižu uspeh. Ovoga puta to je bilo u Banats

koj ligi, iz koje su izašli kao šampioni i sada su u višem rangu:

-Takmičili smo se u okolnim selima. Prošli smo veoma dobro, nije bilo mnogo konkurencije. Sad u Vojvođanskoj ligi će biti mnogo jačih klubova i pokušaćemo da opstanemo, ističe stonoteniser Žarko Marić.

Uspeh postižu i najmlađi stonoteniseri:

-Osvojio sam na turniru u Čoki u kategoriji mini kadeti. Konkurencija je bila jača, a sada me očekuju bolji igrači, jer idem u drugu kategoriju. Onda će biti teže dobijati mečeve, kaže Dušan Tešin.

Kada su seniori u pitanju, od ove sezone očekuje se siguran opstanak i vraćanje igrača koji sada igraju Superligu u klub:

-Planiramo da Đurđeva vratimo iz Ade. Tamo smo ga i taktički poslali kako bi igrap Superligu i stekao to iskustvo. Sledeće godine, ako se vrati, pokušaćemo da se vratimo u Superligu, dodaje Toševski.

U klubu su zadovoljni interesovanjem mlađih generacija. Stoni tenis trenutno trenira 15ak dece, što je optimalan broj kada se u obzir uzmu uslovi za bavljenje ovim sportom.