Stolarska radionica “Injac”

Stolarska radionaca “Injac” osnovana je 2003. godine. Njen vlasnik Ranko Injac nakon što je završio fakultet za mašinskog inženjera odlučio se da u rodnom mestu svoje supruge, Kikindi, otvori firmu za proizvodnju nameštaja po porudžbini.

-Nameštaj pravimo od univera, pločastih materijala i drveta. Izrađujemo sve što kupci traže: kuhinje, plakare, dnevne i spavaće sobe, krevete. Koristimo uvozni materijal prve klase. Zaštiti znak nam je to što uvek imamo kvalitetan materijal – rekao je Ranko Injac.

Cene nameštaja su u skladu sa primanjima naših sugrađana. Ono što je našem sagovorniku važno je kontinuitet u radu tokom čitave godine.

-Kvalitet mora da se zadovolji. Za razliku od komercijalnog nameštaja ono što se proizvede u mojoj radionici ima dužu garanciju – istakao je Injac.

Svake godine ulaže se u modernizaciju mašina.Počela je I 15. godina kako je ova radionica otvorena. Stolarska radionica ima pet radnika i za sada je to dovoljan broj.

Stolarski zanat nije popularan među mladima tako da je teško naći kvalitetne radnike. Ranko Injac kaže da je sve svoje zaposlene naučio ovom zanatu, a da je za savladavanje osnova potrebno oko pola godine.