Start fudbalskih prvenstava

U Vojvođanskoj ligi „Istok“ od sutra će se za titulu najboljeg boriti 16 klubova, od kojih pet sa teritorije grada Kikinde. Povratnik u ligu, OFK „Kikinda 1909“ na domaćem terenu ugostiće sutra „Budućnost“ iz Srpske Crnje. Posle ulaska u viši takmičarski rang i uspešnih pripremnih utakmica, dodatni motiv kikindskim fudbalerima predstavlja i činjenica da prvi sezonski meč igraju pred domaćom publikom. To će biti prednost novokozaračke „Slobode“, koja se sutra sastaje sa „Jedinstvom“ iz Banatskog Karađorđeva, kao i nakovačkog „Poleta“, koji u nedelju dočekuje „Radnički“ iz Kovina. Sa druge strane, kikindski ŽAK sutra putuje u Banatski Karlovac, gde će mu protivnik biti „Proleter“. Fudbaleri „Kozare“, vicešampiona prethodne sezone Vojvođanske lige „Istok“, gostovaće sutra „Begeju“ iz Žitišta. Utakmice startuju u 17 sati.

U Područnoj ligi Zrenjanin, koja takođe počinje sutra, nastupaju dva tima sa teritorije grada. Tako će bašaidska „Vojvodina“, koja se u ovoj sezoni nalazi u višem takmičarskom rangu, u nedelju ugostiti „Crvenu Zvezdu“ iz Vojvode Stepe, dok će istoimeni klub iz Ruskog Sela biti gost „Naftagasu“ iz Elemira. Mečevi počinju u 17 sati i 30 minuta.

Utakmice u Opštinskoj fudbalskoj ligi Žitište – Kikinda startuju narednog vikenda. Novina od ove takmičarske sezone je da klubovi u sve tri grupe vojvođanske lige moraju imati uključene po dve ekipe mlađih selekcija u redovnim takmičenjima. Tako će kadeti i pioniri dva kikindska kluba, OFK „Kikinda 1909“ i ŽAK-a, nastupati u vojvođanskom rangu, dok će se u gradskoj ligi takmičiti timovi „Slobode“, „Kozare“ i „Poleta“