Starategija bezbednosti saobraćaja ukazala na crne tačke na putevima

Članovima lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja predstavljena je Strategija bezbednosti saobraćaja Grada Kikinde koju je izradio Istraživačko-razvojni centar centra za motorna vozila AMSS. Strategija je važna jer sa stručnog aspekta pokazuje koje preventivne mere treba preduzeti.

 

 

 

 

 

-Posebno je kritična raskrsnica na ulazu u Bašaid iz pravca Melenaca i državni putevi u ovom mestu.Kružni tok može biti jedno od rešenja za ovaj deo puta. Najteže saobraćajne nezgode dešavaju se u zonama ukrštanja unutar naseljenih mesta – rekao je Dragoslav Kukić, direktor Istraživačko-razvojnog centra AMSS.

Prema strategiji najugroženiji učesnici u saobraćaju su osobe od 15 do 30 i stariji od 65 godini, kao i biciklisti. U zonama škola i kritičnih raskrsnica postavljaju se ležeći policajci i video nadzor.

-Video nadzor već je postavljen na raskrsnici ulica Ive Lole Ribara i Svetosavske, na uglu Svetosavske, Đoke Radaka i Vuka Karadžića, na raskrsnici ulica Vojvode Mišića, Vojvode Putnika i Dimitrija Tucovića i na uglu ulica Vojvode Putnika i Semlačke. Na ovim raskrsnicima zabeleženo je najviše saobraćajnih nezgoda i naš plan je da svaka krtitična raskrsnica bude pokrivena kamerama – istakao je Milivoj Linjački, zamenik predsedednika Saveta za bezbednost saobraćaja.

Video nadzor vrlo brzo biće u funkciji. Najčešći saobraćajni prekršaji u Kikindi su prolazak kroz crveno svetlo i prekoračenje dozvoljene brzine kretanja.