Stadion “Ilija Pantelić” u novom ruhu

Stadion “Ilija Pantelić” u Novim Kozarcima potpuno je renoviran u šta se danas uverio i gradonačelnik Pavle Markov. Stadion “Ilija Pantelić” na kom treniraju fudbaleri “Slobode” izgrađen je 1988. godine. Poslednjih godina vrlo malo je bilo ulaganja u objekte, ali od početka ove godine počela je adaptacija koja je na smom kraju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Meštanima sela neophodna su mesta na kojima će okupljati i kvalitetno provoditi vreme. U Novim Kozarcima fudbal je veoma važan, a tim “Slobode” ima zavidan kvalitet. To su prepoznali i Kozarčani koji ne propuštaju utakmice i mogućnost da navijaju za svoju ekipu. Kako je prostorijama kluba bila neophodna adaptacija izdvojena su sredstva za radove tako da je urađeno sve da stadion bude maksimalno funkcionalan – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik

Ulaganja u sela, kako je više puta istaknuto, ne smeju da zaostaju za ulaganjima u gradsku sredinu.

-U svakom selu postoji mesto omiljeno meštanima gde provode svoje vreme. Tu smo da pomognemo da se ti prostori unaprede – dodao je Markov.

Dragoljub Ćosić pored toga što je predsednk mesne zajednice, on je i predsednik FK “Slobode”. Dodaje da je posle 30 godina rešen problem hidroizolacije:

-U sanaciju je uloženo 3,5 miliona dinara. Gorući problem bila je hidroizolacija što je rešeno na radost svih nas. Od 1988. godine od kada je izgrađen, ovo je najviše novca što je uloženo u stadion. Više od 20 ljudi radilo je volonterski kako bi stadion imao današnji izgled.

Radovi su obuhvatili i zamenu stolarije, sanaciju svlačionica, tuševa i tribina.Svakodnevno na stadionu treniraju prvotimci, ali i mladi fudbaleri. “Slobode” se takmiči u Vojvođanskoj ligi Istok i trenutno je drugoplasirana.