Stabilnost tima najvažnija za OFK „Kikindu“ u novoj sezoni

Fudbalsko prvenstvo se bliži, pa tako i klubovi ulaze u poslednju fazu priprema. Na Gradskom stadionu zatičemo tim koji se donekle razlikuje od onog sa završetka poslednje sezone, a novi trener Aleksandar Kresoja za ekipu je pripremio i drugačije planove:

-Bilo je svakakvih razgovora i nagoveštaja kada je u pitanju ova sezona kada je u pitanju pravac kojim će se klub kretati. Napad na viši rang iziskivao bi brojne promene, kako u igračkom, tako i u organizacionom smislu. Ipak, ni grad ni klub ovog momenta nisu spremni za borbu za viši stepen takmičenja i izazove, koji traže više finansijske podrške. Mislim da se zbog toga i došlo do ovog rešenja. Na kraju, verovatno ni ja ne bi bio ovde da je drugačije da su neke stvari legle drugačije.

Klub se dugo borio sa različitim problemima, a jedan od najvećih je bio finansijski dug prema igračima, pa je stoga bilo teško zadržati one najbolje koji su izdržali teret proteklog prvenstva:

-Većinu igrača smo uspeli da zadržimo. Otišla su tri važna momka: Đukić, koji je bio ključni igrač, Vukobrat, jedan od nosilaca igre i mladi Ćirić, na koga se ozbiljno računalo u ovom periodu. Klub nije mogao da ih zadrži, jer nije imao niti uslove, niti mehanizme. Doveli smo golmana Hajrevića, koji je tu da popuni sastav kada su u pitanju golmani, jer smo do sada imali samo jednog igrača na toj poziciji. Doveli smo bonus igrača Feješa iz ŽAK-a i Grujića, za kojeg mislim da predstavlja veliko pojačanje. U igračkom kadru smo za nijansu oslabljeni, ali očekujem da oni koji do sada nisu bili nosioci igre pokažu kvalitet i da „Kikinda“, u kojem god sastavu da igra, bude klub koji će da vuče ekipe iz okoline.

Period priprema za većinu je najmanje omiljeni deo bavljenja fudbalom, ali i neminovnost. Kikinđani predano treniraju i atmosfera je za sada odlična:

-Ekipa je relativno ista, fale samo dva igrača od prošle sezone. Atmosfera je stvarno dobra. Imamo malo problem sa treniranjem, ali je to opravdano, jer dosta momaka radi i ima poslovnih obaveza. Ipak, pred prvenstvo sve dođe na svoje i na utakmicama su svi tu, objašnjava golman Marko Vukobrat.

Ambicije kluba izmenile su se u odnosu na prošlu sezonu, pa se igrači sada prilagođavaju novim. Budući da je prošlogodišnji najteži rival „Vršac“ otišao u viši takmičarski rang, zanimalo nas je ko će sad Kikinđanima biti najteži protivnik:

-Mi smo svi u kontaktu i znamo da borbu za prva dva mesta najavljuju iz okoline „Kozara“, koja standardno igra dobro, a iz „južnog dela“ tu je pojačana „Mladost“ iz Omoljice. „Sloboda“ iz Novih Kozaraca po meni ima dobar tim i dobrog trenera, lepo rade. Izdvajam još iz okoline i „Budućnost“ iz Srpske Crnje. U tim ekipama treba tražiti timove za vrh. Naravno, ne isključujem ni nas, dodaje Vukobrat.

Trener Kresoja smatra da bez jake „Kikinde“ nema većeg uspeha ni za klubove iz okruženja. Zato je važno da se tim sa Gradskog stadiona stabilizuje:

-Mislim da će biti svima lakše kad „Kikinda“ stane na zdrave noge. Ova sezona je predviđena za stabilizaciju. Želimo da bude mirno, da se ne borimo za opstanak i da probamo da se plasiramo u gornju polovinu tabele, kao i da forsiramo par mladih igrača i da pokažemo da postoji potencijal i u našem gradu, zaključuje Kresoja.

Za uspešnu sezonu važan je i dobar start, a kakav će on biti za Kikinđane vidićemo 18. avgusta, kada na Gradskom stadionu ugoste „Begej“ iz Žitišta.