“Šta znaš o zdravlju?”

Na gradskom takmičenju “Šta znaš o zdravlju”, koje organizuje Crveni krst učestovalo je 16 osnovaca u kategoriji podmlatka i 15 učenika srednjih škola, u kategoriji omladine. Priprema za takmičenje je počela već na početku školeske godine. Nastavnici i profesori su radili sa đacima, a korišćena je literatura, koju je pripremio Crveni krst Vojvodine. Nastavnica Mirjana Dražić je pripremala i ekipu podmlatka i ekipu omladine:

-Ovaj kviz se održava već duži niz godina i uvek povodom Dana zdravlja. Imamo podmladak i starije kategorije. Ono što oni spremaju i što ih pitaju je baš ono što oni upravo sada rade. Literatura je stručna i prilagođena je njihovom uzrastu.

 

 

Učestvovali su đaci iz osnovnih škola “Žarko Zrenjanin”, “Sveti Sava”, “Feješ Klara”, “Ivo Lola Ribar” i “Milivoj Omorac” u kategoriji podmlatka.

U kategoriji omladine takmičili su se učenici SSŠ “Miloš Crnjanski”, Gimnazije “Dušan Vasiljev” i Ekonomsko-trgovinske škole.

 

Takmičare je ocenjivao žiri u sastavu: Dr Gordana Bistričić, Dr Dragana Grujić, Dr Dunja Laketa i Dr Ivan Sivčev.

 

 

Prvo mesto na ovogodišnjem gradskom takmičenju pripalo je Miljana Brašnjo iz OŠ “Milivoj Omorac” iz Iđoša i Milica Sandić iz SSŠ “Miloš Crnjanski”. One će braniti boje našeg grada na pokrajinskoj smotri “Šta znaš o zdravlju” koja će biti održana 12.aprila u Novom Sadu.