Srpski ratni veterani Kikinde formiraju mesne odbore, inicijativni sastanci iduće nedelje

Srpski ratni veterani Kikinde predložiće gradskoj upravi razmatranje Akcionog plana koji je u skladu sa preporukom Pokrajinske vlade lokalnim samouprvama da, u skladu sa svojim mogućnostima, dodele određena prava populaciji ratnih veterana.

U protekle dve nedelje naše udruženje koje okuplja sugrađane koji su branili svoju zemlju u ratovima 1990-1999. godine, organizovalo je seriju inicijativnih sastanaka u selima kako bismo osnažili organizaciju formiranjem mesnih odbora. Cilj takvog organizovanja je što efikasnija razmena informacija i borba za ostvarivanje prava ratnih veterana, ratnih invalida kao i porodica poginulih boraca– navodi Vladimir Radojčić iz Izvršnog odbora Srpskih ratnih veterana Kikinde.

Inicijativni sastanci za formiranje mesnih odbora u gradu biće održani iduće nedelje: za prvi rejon u ponedeljak u prostorijama KUD-a “Eđšeg”, za drugi reon u MZ Nikola Francuski u utorak, za treći u prostoriji MZ Miloša Ostojina, a za četvrti u MZ Lidija Aldan. Svi sastanci počeće u 19 sati.

Radojčić podseća da će Slava i Dan srpskih ratnih veterana biti obeleženi 28. juna, dodajući da će tog dana biti služena liturgija u Crkvi Svetog Nikole i položeno cveće na spomenik poginulim borcima na gradskom trgu.