Srednjoškolci u ulozi odbornika

U ulozi odbornika i odbornica u Skupštini Grada našli su se srednjoškolci. Nakon što je predsednica Skupštine Grada Stanislava Hranjak konstatovala da je prisutan dovoljan broj odbornika za punovažno odlučivanje i pročitala dnevni red simulacija sednice u kojoj su učešće uzeli srednjoškolci sve četiri škole u gradu mogla je da počne. U redovima pozicije tačnije odborničkoj grupi „Gimnazijalci“ bilo je 20, a u odborničkoj grupi opozicije „Tehnička škola“ prisustvovalo je sedam odbornika.

Da su mladi ozbiljno shvatili svoj zadatak govori i činjenica da je prva tačka dnevnog reda odluka o izradi plana detaljne regulacije vetroparka u katastarskoj opštni Bašaid izazvala polemiku.

Posle sednice šefovi odborničkih grupa „Gimnazijalci“ i „Tehnička škola“ podelili su sa nama svoje iskustvo.

-Biti odbornik sa sobom nosi veliku odgovornost, ali i povlasticu, jer su izabrani od strane građana. Odbornici treba da opravadaju poverenje koje im je dato, kao i da se bore za njihovu dobrobit – istakao je Radovan Hrnjak, šef odborničke grupe „Gimnazijalci“. On je dodao da nema ambicija da se bavi politikom u budućnosti.

-Posao odbornika je važan. Oni donose odluke koje se tiču života u gradu i svih građana- dodala je Maša Bulatović, predsednica odborničke grupe „Tehnička škola“.

I predsednica Skupštine Grada Stanislava Hrnjak zadovoljna je kako su se mladi snašli u novoj ulozi:

-Mladi su opravdali naša očekivanja. Tokom prethodna dva dana pripremali su se za sednicu i svoju novu ulogu ozbiljno su shvatili tako da smo imali zanimljivu polemiku.

Nedelja parlamentarizma u Kikindi se obeležava već treću godinu.