Sreća u nesreći: Ovce su dobro, ali je ovčarnik Dragana Sivčeva ostao bez krova nakon poslednjeg nevremena

Kikinđanin Dragan Sivčev nedavno je postavio limenu krovnu konstrukciju na salašu gde uzgaja više od 100 ovaca.

Ipak, jak vetar koji je protekle nedelje, praćen kratkotrajnim pljuskom, zahvatio naš kraj oštetio je novu investiciju ovog poljoprivrednika:

-Odneo mi je šupu, a bacio je i deo od crepa. Vidi se onoliko koliko je ostalo, a skoro ceo krov je odnesen. Bio sam tu u tom momentu. Kiša je počela da pada. U autu mi je prozor ostao otvoren, pa sam požurio da ga zatvorim. Kada sam se vratio, video sam da šupa ostaje bez crepa. Odjednom je počela da se stvara kao neka magla i drveće je počelo da se krivi od vetra, a grane da se lome. Crep je počeo da „tandrče“. Ja sam otišao u štalu i tamo se sakrio. To je trajalo minut, dva, ne duže. Prvo sam proveravao koliko je nestalo crepa, ali kad sam pogledao u lim, video sam da je ostala samo praznina.

Sreća u nesreći je da nije stradala nijedna životinja:

-Sva sreća da nisu životinje stradale. One su bile tu na otvorenom. Vetar je odneo lim preko oraha. Polovinu je bacio na voćnjak, koji se nalazi iza, a drugi, veći deo 150 metara, do NIS-ove stanice.

Kada se desi problem poput ovog, čovek vidi i ko mu je pravi prijatelj. Tako je Draganu u pomoć pritekao Miroslav Šibul, koji je i pozvao našu televiziju, jer je smatrao da je važno skrenuti pažnju na ovakve, za nekog minorne, a za drugog bitne situacije:

-Ovde smo da saniramo štetu od nevremena. Želimo da pomognemo kolegi koliko god možemo. Krenuli smo sa adaptacijom i prikupljanjem delova kroza koji je odnesen sa ovčarnika. Juče smo postavili crep koji je odnesen sa šupe. Malo po malo, pa ćemo sve dovesti u prvobitno stanje.

Kolika je materijalna šteta teško je proceniti. Sivčev ističe da je samo nedavno postavljeni lim koštao oko 1.000 evra. Ipak, ponavlja da je srećan što od kratkotrajne oluje nije stradala nijedna životinja, a sada je vreme da se razmišlja o merama prevencije i da se pronađe način kako se ovakvi događaji ne bi ponovo desili.