Srebrna medalja Sajma obrazovanja PU “Dragoljub Udicki”

Na 14. Sajmu obrazovanja pod nazivom “Putokazi” održanom u Novom Sadu Predškolska ustanova “Dragoljub Udicki” osvojila je značajno priznjanje. Srebrna medalja, kako ističe direktorica Svetlana Milić, sija zlatnim sjajem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ova nagrada potvrda je predanog i marljivog rada, pre svega, vaspitno-obrazovnog kadra, a potom i svih zaposlenih u predškolskoj ustanovi. Nagrada je odraz kvaliteta rada našeg kolektiva – kazala je Svetlana Milić, direktorica PU “Dragoljub Udicki.

Predškolska ustanova iz Kikinde prvi put se prijavila za učešće na Sajmu obrazovanja.

-Kategorije koje su se ocenjivale obuhvatile su: promociju i prezentaciju ustanove, uspešnost, učešće na manifestacijama, saradnja sa lokalnom zajednicom i drugim institucijama u zemlji i van nje, zaštita životne sredine, humanitarne i sportske aktivnosti, eksterno vrednovanje. S obzirom da znam koliko truda ulažemo ovo srebro sija kao zlato – istakla je naša sagovornica.

Većina onih koje su se prijavili za ovaj događaj su privatni vrtići iz inostranstva i predškolske ustanove iz Srbije.

-Sajam je međunarodnog karaktera pa su u konkurenciji bili vrtići iz: Bosne i Hercegovine,Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, čak i jedan vrtić iz Austrije – napomenula je Svetlana Milić.

Nagrada je obaveza, ali i vetar u leđa da se još više i bolje radi, tako da će i u narednom periodu predškolska ustanova imati ambiciozne planove.U kikindskim vrtićima trenutno je 1.500 dece raspoređenih u 72 vaspitne grupe o kojima brine 230 zaposlenih.