Sportski rekviziti za školu “Vasa Stajić” u Mokrinu

Ministarstvo sporta i omladine u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije obezbedilo je sportske rekvizite OŠ ”Vasa Stajić” u Mokrinu. Ova škola jedna je od pet obrazovnih ustanova sa područja Kikinde koja je dobila donaciju resornog ministarstva.

Za učenike Osnovne škole „Vasa Stajić“ u Mokrinu, prvi dan nakon zimskog raspusta počeo je sa poklonima. U to su se već uverili đaci koji su danas imali čas fizičkog vaspitanja jer su imali priliku da koriste novu opremu koju je doniralo Ministarstvo omladine i sporta. Ova škola je inače sportski izuzetno aktivna, a posebno prepoznatljiva po rukometnim uspesima.

Drago nam je što je naša škola prepoznata kao jedna od većih na teritoriji Grada Kikinda, i što smo dobili opremu od Saveza za školski sport. Ova donacija će nam doneti lepe mogućnosti i proširenje naših kapaciteta za sport i za dalji rad sa učenicima u sferi sporta, kaže Nenad Kihas, direktor Osnovne Škole „Vasa Stajić“ Mokrin.

Škola je opremljena novim golovima za rukomet, odnosno mali fudbal, mrežama za golove, koševe i mrežom za odbojku i sa 40 lopti. Učenici imaju priliku da se upoznaju sa svim sportovima.

U današnje vreme sa ovom akcijom koja je napravljena saradnjom između Ministastva za sport i omladinu i Saveza za školski sport je od izuzetnog značaja. Svako dete može da se upozna sa svakom granom sporta. Ovo nije važno samo za decu koja pohađaju školu već i za klubove koji treniraju u školi a koji su u problemu sa rekvizitimna, objašnjava Dragan Pecarski, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Za to da škole budu opremljene po prioritetima, zajedno računa vode lokalni čelnici i predstavnici Saveza za školski sport.

Projekat Ministarstva za sport i omladinu i Saveza za školski sport započet je 2018.godine. Ideja je da se u neko dogledno vreme opreme sve škole. Što se tiče Kikinde, mogu da kažem da to ide dobrim tempom. Škola „Vasa Stajić“ je peta škola koja je opremljena. Sprema se i nova nabavka u 2021. godini gde očekujemo da za kikindske škole stigne još rekvizita, navodi Jelena Krvopić, koordinatorka Saveza za školski sport .

U još uvek nesigurnoj epidemiološkoj sutuaciji, danas je nastavljena školska godina, nakon zimskog raspusta. Dobro zdravlje školarcima poželela je članica gradskog veća Milena Živkov.

Lepim povodom smo danas u OŠ „Vasa Stajić“ u Mokrinu, ovo je sjajna donacija koja će mnogo značiti ovoj školi. Osim toga želela bih da se zahvalim firmi „Texam“ koja je donirala 19.000 maski koje ćemo podeliti svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Kikinde. Takođe bih iskoristila priliku da poželim srećan početak drugog polugodišta svim učenicima, nastavnicima i direktorima škola i da im poželim da do kraja školske godine ne prekidaju svoje aktivnosti, kaže Milena Živkov, članica gradskog veća za kulturu i obrazovanje.

Školu u Mokrinu pohađa 396 učenika u redovnoj i 56 učenika u večernjoj nastavi.