Sportske igre mladih u Kikindi

Paljenjem olimpijske baklje koju je donela Dunja Ćirić, učenica OŠ “Jovan Popović” na terenima SC “Jezero” otvorene su Sportske igre mladih Ovo je najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, a u Kikindi se održava treći put.

Sportske igre mladih sa posebnom energijom i emocijama dolaze u Kikindu.Svake godine je sve više dece koja učestvuju u našem karavanu radosti i prijateljstva – istakla ke Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije.

Otvaranju najmasovnijih sportskih igara prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić da će lokalna samouprava uvek podržati ovakav događaj.

Prošle godine Kikinda je uspela ba obori sve moguće rekorde u broju takmičara. I ove godine svi učesnici su pobednici, a najvažnije je da se i na ovaj način promovišu razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fer plej – rekla je Bosiljka Srdić.

Sportske igre mladih u našem gradu održavaju se treći put, dok u Sbiji slave peti rođendan. Pokrovitelj je Vlade Srbije, a okupljaju mlade iz naše zemlje, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sportske igre mladih postale su kikindski brend, pre svega zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja pruža svaku pomoć. Ove godine okupili smo oko 3.000 osnovaca koji se takmiče u devet disciplina: mali fudbal, između dve vatre, basket, tenis, stoni tenis, odbojka, rukomet, šah i volej bič – objasnila je Jelena Krvopić, koordinatorka za školski sport.

 

Najbolji su stekli pravo učešća na državnom prvenstvu koje će poslednje nedelje jula biti održano u Beogradu. Ko bude imao najviše sreće na tom takmičenju plasiraće se na međunarodno finale u Splitu koje je u avgustu. Kikindski sportisti prethodne dve godine imali su uspeha na velikom finalu tako da su se vratili sa medaljama.