Specijalizovano vozilo stiglo na adresu korisnika “Naše kuće”

U nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” Kikinda je dobila 23.000 evra od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave jer su naši sugrađani poslali veliki broj pisama sa fiskalnim računima i slipovima. Kikinđani su bili ti koji su odlučili da sredstva budu utrošena na kupovinu vozila za potrebe Centra za pružanje usluga socijalne zaštite. Ovo je pravi način borbe protiv sive ekonomije, rekao je gradonačelnik Pavle Markov prilikom uručenja ključeva specijalizovanog vozila.

 

 

 

 

 

-Želeo bih da se zahvalim svim Kikinđanima koji su na pravi način pokazali kako se odnosi prema svojoj državi i svom gradu. Zahvaljujući sugrađanima Centar za pružanje usluga socijalne zaštite imaće drastično bolje uslove rada i kvalitet usluge. Vozilo ima rampu i lift za invalidska kolica tako da će sada i lica sa invaliditetom moći da učestvuju u aktivnostima centra. Vozilo će pomoći da i korisnici sa sela lakše dolaze do ove ustanove – istakao je Markov.

Vozilo marke “fijat doblo” ima pet sedišta i jedno mesto za invalidska kolica i umnogome će olakšati transport pojedinih korisnika.

-U Centru imamo četvoro korsnika u invalidskim kolicima. Oni nisu redovno dolazili upravo zbog poteškoća prilikom prevoza. Novo vozilo otvara mogućnost da primimo nove korisnike – dodala je Vesna Stanaćev, direktorica Centra za pružanje usluga socijalne zaštite.

U Centru za pružanje usluga trenutno je 26 korisnika, a kako bi se zahvalili gradonačelniku Markovu napravili su novogodišnje ukrase.