Spas od vrućina Kikinđani potražili na otvorenim bazenima

Pravo leto, sa viskim temepraturama i bez padavine ove godine je zakasnilo i stiglo je tek početkom meseca. Tropske temperature najviše su obradovale decu i mlade koji uživaju u blagodetima otvorenih bazena, a rashlađivanju u vodi koja ima 28, 29 stepeni nisu odoleli ni stariji sugrađani.

Sezona kupanja na otvorenim bazenima počela je početkom juna, ali su hladno vreme i česte kiše uslovili da poseta sve do avgusta bude minimalna.

Zbog lošeg vremena u junu i julu očekivali smo da će nam ova sezona propasti. Međutim, leto je konačno stiglo tako da imamo povećan broj posetilaca. Ukupno je od početka leta na bazenima bilo oko 70.000 posetilaca što je upola manje nego prošle godine. Ipak, zadovoljni smo -istakao je Slobodan Marinkov, direktor SC “Jezero”.

S obzirom na to da je dugoročnijim vremenskim prognozama najavljeno da će septembar biti sunčan u SC “Jezero” napominju da će omogućiti sugrađanima da iskoriste lepo vreme .

Produžićemo sezonu kupanja na otvorenim bazenima i u septembru, ali samo u Kikindi. Bazeni u Banatskom Velikom Selu biće zatvoreni od 3. septembra – rekao je Marinkov.

Svi koji imaju sezonske ulaznice za bazen moći će da ih iskoriste do 31. maja sledeće godine.