“Sova žurka” uz nagrade i “Sova ples”

Sova žurka, koja je organizovana na Gradskom trgu, kao manifestacija osmog Sovembra okupila je sugrađane da uz muziku i animatore pokažu svoje znanje i za to dobiju simbolične nagrade ali i da saznaju interesantne informacije o ptici, zbog koje je Kikinda postala još poznatija.

Sovembarske priče danas su dobile krunski završetak, posebno osmišljenom žurkom koja je organizovana na Gradskom trgu. Deca od tri  do četiri godine znala su  odgovore na pitanja,  u okviru edukativnog kviza na gradskom trgu, što je bilo vrlo zanimljivo, rekla je i Jasmina Milankov iz Odseka   poslove razvoja grada i dodala:

-Sve u svemu, možemo da budemo zadovoljni odzivom tokom tajanja ovogodišnje manifestacije. To podrazumeva edukativna predavanja  po  osnovnim i srednjim  školsama, preko drugih država koje su se predstavile u okviru programa “Sove Kikindu svetu preporučuju”  sve do jučerašnjeg predstavljanja svih škola na temu “Svet sova ušara”, pa sve do ove današnje “Sova žurke” . Jedna, rekli bi,  interesantna manifestacija, u okviru koje se predstavlja sova na maštovit i kreativan način, kroz priče, figure  i mislim da se iz godine u godinu sve više mladih uključuju u obeležavanje Sovembra.

Uz muziku, koja je bila prilagođena, pošto su krupnooke noćobdije poznate po tome da im buka smeta, sugrađani su pokazali da imaju zavidno znanje kada su sove i njihove osobine u pitanju.

Manifestacija, „Sova žurka“ naišla je na veliko oduševljenje kada su pogotovo kod najmlađiih, koji smatraju da bi se ovakav kviz mogao i ponoviti. Lep poslednji sovembarski dan, iako podosta vetrovit i prohladan na kikindskom trgu je izmamio sve koji su želeli da se druže i da, kako su naše kamere mogle da pribeleže, pokažu pravi “sova dens”.