“Somborske ruže” u pripremi za Dan žena

Tradicionalno muški članovi „Sunčane jeseni“ i ove godine planiraju romantični program za sve pripadnice lepšeg pola. Nizom uvežbanih muzičkih tačaka, uz kavaljerske manire i zvuke šlagera poput „Zbog jedne divne crne žene“ ili „Somborske ruže“ovi prekaljeni romantičari još jednom će dokazati da je Kikinda romantičan grad.

Udruženja penzionera i ovoga puta priprema poseban program za pripadnice lepšeg pola u okviru proslave osmog marta. Uvežbavanje romantičnih numera je u toku, a lepe emocije dodatno pojačavaju note, koje bi, ukoliko se češće ne izvode mogle pasti u zaborav.

Rukovodilac muzičke sekcije, poznati srpski muzičar Milan Prunić Duma, od nedavno u Udruženju penzionera vodi i grupu pevača solista, kao i orkestar. Kao profesionalac, Kikinđanin o kom se priča, imaće šta da pokaže ostalim članovima i čemu da ih nauči. Inače, Milan Prunić bio je član ansambla “Uspomene”, koji je osnovan 1981. godine u i sa kojim je izdao svoj prvi album, a nakon toga i dva solo albuma. Za pesmu “Dobro jutro Vojvodino”, dobio je nagradu “Zlatna tamburica”. On smatra da je krajnje vreme da se napravi podela kada je kultura u pitanju:

-Treba razdvojiti kulturu od estrade. Bio sam član tri KUD-a, kao i član ADZNM “Gusle”. Svojim radom sam dokazao svoju profesionalnost. Pošto sam ovde, kao punopravni penzioner sa svim atributima koji penzionerski status nosi, smatram da bi se redovi svih sekcija trebalo popuniti novim članovima, koji bi poboljšali dobar rad KUD-a “Sunčana jesen”.

Povodom obeležavanja dana žena, kako je objasnio naš sagovornik teku pripreme i dogovori, kako bi veče bilo što lepše i zanimljivije:

-Za Dan zaljubljenih smo imali grupu pevača i soliste i tri tačke koje su izvele dame. Ovoga puta neće dame imati nastup, samo mi, muški članovi. Planirali smo da izvedemo jedno pet-šest pesama, što se tiče narodne-gradske muzike. Nakon toga ćemo Vlada Kovačević i ja izvesti jedno  dvadesetak šlagera, pa će biti moguće i plesati.

Veče romantike i lepih nota biće organizovano u prostorijama kikindskog Udruženja penzionera 8. marta, sa početkom u 19 sati. Kreativna sekcija udruženja i članovi muške pevačke grupe su se postarali i da sve pripadnice lepšeg pola, koje dođu na proslavu, budu ispoštovane i malim poklonom u znak pažnje