SNS i PS čestitali sugrađankama 8. mart

SNS i PS čestitali sugrađankama 8. mart

Sve generacije pripadnica lepšeg pola, i mlađe i starije sugrađanke, jednako su se obradovale lepom gestu pažnje i iskrenim čestitkama povodom Međunarodnog dana žena koje im je uputio gradski odbor Srpske napredne stranke. Uz poklanjanje raznobojnih ruža i čokolade, muški članovi ovog odbora želeli su da sugrađankama ulepšaju današnji dan i poruče koliko je njihova uloga u društvu značajna.

U kikindskom odboru SNS polovina članstva su žene, njih je 1760.

-Žene su stub porodice i društvenog života i mi nastojimo da ih podržimo u njihovim idejama. Za razliku od stranaka koje pozivaju na nasilje, silovanje i linč, kod nas žene zauzimaju veoma važne pozicije u društvenom životu i donose važne odluke počev od zamenice gradonačelnika, predsednice skupštine i narodne poslanice. Današnjom akcijom, želimo da u ime Gradskog odbora SNS malim znakom pažnje sugrađanka čestitamo 8. mart i poželimo sreću kako na ličnom, tako i na poslovnom planu- rekla je Aleksandra Felbab, predsednica Unije žena Gradskog odbora SNS.

Akcijom podele cveća na gradskom trgu Međunarodni dan žena čestitali su sugrađankama i predstavnici Gradskog odbora Pokreta socijalista. Simbolično, u duhu socijalizma i radničkog pokreta, opredelili su se za crvene karanfile.

-Čestitamo svim ženama 8. mart, Dan žena. Podsećamo da su štrajkom tekstilne radnice u Njujorku tražile politička, socijalna i ekonomska prava, a 1911. godine je ozvaničen Dan žena. Ujedinjene nacije su ovaj praznik zvanično prihvatile 1975. godine- podseća Milan Pajtin iz Gradskog odbora PS.