Snimljen spot za himnu o nestaloj deci

Članovi dečijeg hora “Čuperak” bili su glavni akteri u snimanju spota za pesmu posvećenu nestaloj deci. Sama pesma, ali i spot nastali su u saradnji sa Fondacijom “Tijana Jurić” jer je jedna od najvažnijih njenih aktivnosti potraga za nestalom decom, kao i buđenje svesti o nestancima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Na zahtev Igora Jurića, osnivača Fondacije “Tijana Jurić”, u maju je nastala pesma koja je zapravo himna nestale dece. Autor muzike i teksta sam ja, dok je aranžman uradio Arpad Balaž. Himnu izvodi dečiji hor “Čuperak”, a osim njih tu su i zaposleni u Predškolskoj ustanovi “Dragoljub Udicki”, kao hor odraslih i pevačka grupa “Melizmi”. Pesma je premijerno izvedena u Novom Sadu povodom Međunarodnog dana nestale dece. Epilog ove priče je snimanje spota, a sve u cilju borbe protiv ovakve vrste zločina – istakla je Svetlana Milić, dirigent i kompozitor.

Poslednjih godina u Srbiji je prijavljeno više od 1.000 nestanaka dece, a Fondacija “Tijana Jurić” osnovana je sa zadatakom da preventivnim delovanjem i edukacijama poboljša bezbednost dece i sačuva uspomenu na Tijanin tragično ugašen život.

Himna je podsetnik na decu koje više nema i opomena. Spot koji je sniman u Mokrinu i na dečijem igralištu u Kikindi će premijerno biti pušten 27. septembra na konferenciji “Bezbednost i sigurnost” koju četvrti put organizuje Fondacija “Tijana Jurić”.