Šminka kao dodatak lepoti, u rukama Hane Balaban

U Kikindi je održana velika internacionalna škola šminkanja, u okviru koje su sugrađanke imale priliku da dobiju sertifikat o stečenom znanju. Sa njima je radila i ocenjivala ih modna šminkerka Livija Ridek, iz Subotice, koja sa bavi šminkanjem više od 20 godina.

Prva saradnja kikinđanki sa poznatom modnom šminkerkom Livijom Ridek, rezultirala je potpuno novim pogledom na mogućnosti koju pruža profesionalna šminka.

Iako se smatra da je sve u samom izrazu u mimici u lepoti oka, ima nešto što je dobro nadograditi i dobrom šminkom. Školu je osmislila kikindska šminkerka, Hana Balaban koja se bavi ukrašavanjem tuđih lica više od 15 godna:

Najčešća greška koju čini gotovo svaka žena, bilo mlada ili ona malo starija je što se  nedovoljno  posvećuje  kvalitetu šminke, jer on je bitan,  a ne kvantitet.

Livija Ridek, gost predavač za sebe tvrdi da je šminkala svakakva lica od 15 do 85 godina, belu, crnu, svakakvu kožu. Izazov za nju, u ovome jeste da se istakne ta prirodna lepota svakog lica:

-Ja sam radila u Dubaiju, sad idem u Indiju i mogu da kažem da neke žene troše  i vreme i energiju i novca, kako bi imale negovano lice, dok su neke svesno neodgovorne. Koža mora da bude negovana. Trebala bi edukacija, kada je šminka u pitanju, kako bi svakoga dana bili sposobni da se našminkamo, ali da deluje ukusno. Ja volim da istaknem prirodnu lepotu. Kada držim  kuseve maksimalno se trudim da objasnim da je, kao i u svemu i u šminkanju sve u meri.

Livija Rideg je pobednik Evroazijskog takmičenja u šminkanju u Azerbejdžanu, gde je predstavljala Arapske Emirate.

Ona je instruktor šminkanja i konstantno se usavršava u jednoj holivudskoj školi, a u proteklih godinu i po dana je dobila svoju šestu diplomu, koje su joj  je vrlo bitna,  kako bi potvrdila svoje mesto u svetu šou biznisa. Priču o šminki, transformaciji kroz boje pogledajte u emisliji Rubinizmi, koja je na našem programu u petak 18. januara. U 21 sat.