Smešteno nekoliko nevoljnika koji nemaju uslova za život u hladnim danima

Hladni dani najteže su pali socijalno ugroženim sugrađanima koji nemaju adekvatne uslove stanovanja.Mobilni tim Centra za socijalni rad svakodnevno prati situaciju na terenu.U slučaju da su sugrađani životno ugroženi tokom hladnih dana smeštaju se u adekvatne ustanove dok se za njihove probleme ne nađe trajno rešenje.

 

 

 

 

 

 

-Naš mobilni tim spreman je za sve situacije i dostupan je 24 sata. Ovog momenta nemamo potrebe za smeštaj ugroženih sugrađana jer smo u proteklih mesec dana reagovali i sve koji nisu imali gde smestili u adekvatne ustanove. Ukoliko neko primeti da postoji potreba za zbrinjavanjem neka nam se obrati – istakao je Radislav Ivetić, direktor Centra za socijalni rad.

Mobilni tim reaguje u zavisnosti od stanja na terenu.

-Ako se zaključi da je osoba zdravstveno ugrožena poziva se Hitna pomoć. Sa druge strane ako se proceni da osoba ne može da ostane u svojoj kući tada ćemo učiniti sve da nađemo odgovarajući smeštaj. Na žalost, nemamo licenciranu Prihvatnu stanicu, ali nam Gerontološki centar izlazi u susret – rekao je Ivetić.

Bez obzira na to nađe se način da se nevoljnicima pomogne. Radislav Ivetić napominje da građani prvo treba da pozovu policiju koja obaveštava mobilni tim koji interveniše na terenu.