Slavske pripreme kod penzionera

Tradicija je da se kikindski penzioneri gotovo najbolje provode, kada je doček Nove godine u pitanju. Dobra organizacija je pola posla, a penzioneri već godinama imaju tim na kom im mogu sve druge organizacije pozavideti, te je otuda tolika količina zadovoljstva od strane svih onih koji se opredele da Novu godinu dočekaju u ovom udruženju.

Nastavljajući sa pozitivnim dešavanjima, rekla je sekretarka udruženja Zorica Vasiljević,  u toku su pripreme za obeležavanje Svetog Save, slave udruženja:

-Očekujemo veliki broj gostiju iz drugih udruženja sa kojima se družimo. Tu će biti zastupljeni članovi KUD-a “Sunčana jesen” kao i ostali članovi našeg udružnja. Očekujemo da će sve biti na nivou, kako mi to znamo da organizujemo. Namera je da obeležimo i svetog Trifuna, kao i 8.mart.

U toku je formiranje spiska za ogrev za sledeću godinu, uz izvesne novine, dodala je Vasiljević:

-Svi zainteresovani mogu da se jave. Na osam meseci će biti otplata. Novina je to da je jedan dobar broj naših članova podigao svoju člansku karticu, koju će moći da iskoristi baš za ovu namenu. Znači svi oni ne moraju da donose klasične čekove, dovoljna je ta penzionerska kartica.

Od prošle godine penzionerima je omogućeno, kroz saradnju da uz male olakšice obezbede sebi boravak u Prolom Banji, uz otplatu na više mesečnih rata i korišćenje vaučera:

 

-Ove godine planiramo da bude dve smene, jedna u maju, druga u septembru. Ukoliko u grupi bude bar 20 osoba, organizujemo prevoz. Oni koji su bili prošle godine su jako zadovoljni. Ovo se plaća prema cenovniku,  na osam rata. Ukoliko se više zainteresovanih  prijavi, biće i prevoz jeftiniji.

Rata bez vaučera je oko 3 hiljade dinara, dok je sa vaučerom taj iznos oko dve hiljade. Radi se o sedmodnevnom boravku u banji, uz pun pansion i lekarski beo dan.