Slab odziv na trećem protestu opozicije

U Kikindi je sinoć održan treći po redu protest opozicionog Saveza za Srbiju. Na sinoćnom skupu „Jedan od pet miliona“ pred okupljenima su govorili Marija Srdić, aktivistkinja nevladinog sektora i dugogodišnja članica Demokratske stranke, Boban Stojanović sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu i članovi Pokreta ujedinjenih fantoma iz Zrenjanina.

I ovoga puta na protestu je bilo najvidljivije učešće predstavnika bivše gradske vlasti- nekadašnjih gradskih funkcionera, podržanih malobrojnim pristalicama Đilasovog Saveza za Srbiju i Trifunovićevog Pokreta slobodnih građana, iz Kikinde i okolnih mesta.

Posle kraće šetnje, uz glasnu muziku, transparente i pištaljke, kolona se zaustavila pred gradskom kućom gde su pročitali zahteve. Protestni skup i šetnja protekli su bez incidenata.

Iako se organizatori protesta na društvenim mrežama i u pojedinim opozicionim medijima hvale brojnošću učesnika u Kikindi (baratajući brojkama i do hiljadu!!!), činjenica je da su skupovi Đilasovih pristalica slabo posećeni, uprkos logističkoj podršci iz okolnih mesta (vidi sliku ispod).

Iako je na početku protestnih okupljanja u glavnom gradu najavljeno da će se protesti održavati u više gradova istovremeno, to se ne dešava, već se šeta od četvrtka do subote. Tako se u Kikindi protesti organizuju petkom, a obližnjem Zrenjaninu dan ranije, kako bi grupe šetača mogle da učestvuju i na jednom i na drugom mestu.