“Škripi đeram” 23.put u Iđošu

Više od 20 frulaša, proverenih umetnika kada je ovaj instrument u pitanju, pokazaće svoje znanje na Saboru frulaša Vojvodine, koji će 23. put, pod nazivom “Škripi đeram” biti održan  u Iđošu. Iđoško Kulturno prosvetno društvo “Milivoj Omorac”, naveo je predsednik ovog društva,   domaćin je Sabora, a kao i svake godine i u subotu očekuju  frulaše  iz šireg regiona:

-23 godine neprekidnog rada društva. Zalažemo se za što veće angažovanje mladih. Imamo sada malih problema oko finansiranja, ali mi smo uporni i nećemo ga ispustiti. Veliki broj frulaša učestvuje, kako iz regiona tajko i iz republike. Zalažemo se da motivišemo i naše frulaše. Ovoga puta ćemo imati učesnike iz našeg mesta. Moji unuci su takođe vrlo aktivni i vole ovaj onstrument. Sala će, nadamo se biti puna, a žiri će imati dosta posla.

Stručni žiri imati zadatak da odabere najbolje prema uzrastu i kategoriji. Sabor frulaša Vojvodine “Škripi đeram” će biti održan u subotu, u Domu kulture, s početkom u 20:30. Manifestacije zvanično počinje otvaranjem izložbe likovnih radova slikara Brace Azarića i Mičik Nandora u holu Doma kulture. Organizatori nakon zvaničnog i takmičarskog dela ističu da će im specijalni gosti na bini biti Gordana Adamov – lepa Lana i njen suprug Žarko Adamov.