Školi iz Novih Kozaraca sredstva za modernizaciju nastave

OŠ “Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca dobila je sredstva na konkursu Ministarstva pravde. Novac sakupljen po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja , oportuniteta, u iznosu od 445 miliona dinara opredeljuje se obrazovnim ustanovama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Opremićemo učinioce tako da će svaka imati projektor i laptop. Na konkursu je bilo prijavljeno više od 1.200 projekata, a 150 je odobreno – istakla je Biljana Brkić, direktorica OŠ “Ivo Lola Ribar”.

Novokozaračka škola za projekat “Savremeno opremljena seoska škola” dobila je 930.000 dinara. Pored saveremnih učila, grad Kikinda opredelio je 2,7 miliona dinara za radove u školi. Zgrada u kojoj se obavlja nastava izgrađena je 1900. godine i neophodna su ulaganja.

-Do početka nove školske godine promenićemo prozore na svlačionicama i toaletima. Zameniće se vrata na muškoj i ženskoj svlačionici, a grejnu sezonu počećemo sa novim kotlovima – dodala je Biljana Brkić.

Naša sagovornica napominje da je dotrajali krov jedan od najvećih problema u školi jer dolazi do prokišnjavanja, a trebalo bi zameniti i ulične prozore na zgradi. Od 1. septembra osmoro prvaka sešće u đačke klupe, dok će školu pohađati 102 učenika.