Škole i vrtići sakupili 17,5 tona stare hartije u akciji “Čistunko”

Kompanija FCC u koordinaciji sa gradom Kikinda organizovala je akciju prikupljanja starog papira u okviru kampanje “Čistunko”. U sakupljanju hartije učestvovale su sve škole i vrtići sa teritorije grada, a najuspešnijima su dodeljene zahvalnice.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Cilj akcije je da edukujemo naše najmlađe da razmišljaju o očuvanju prostora u kom žive, da širimo ekološku svest. Ovim putem ih animiramo da obavljaju primarnu selekciju otpada, a ujedno im pokazujemo gde on završava. Stimulišemo ih da osim papira sakupljaju i ostale sekundarne sirovine – istakla je Ana Babić iz Kompanije FCC.

Kroz ovu kampanju utiče se na ekološku svest dece.

Akcija “Čistunko” organizovana je u našem gradu šesti put. Ovoga puta sakupljeno je 17,5 tona stare hartije što je impozantna cifra. Hvala svima koji su doprineli tome – rekla je Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Stari papir prikupljan je od 1. septembra prošle do 31. maja ove godine. OŠ “Đura Jakšić” sakupila najviše hartije, dok je po sakupljenoj količini papira po učeniku nagrada pripala sajanskoj školi “Mora Karolj”. Od vrtića najbolji su bili mališani iz “Bubamare”.U akciji “Čistunko” učestvuje više od 60 vrtića i škola sa teritorije Srbije.